Ben je in het bezit van één of meer ruwe diamanten? Dan kun je deze ook door ons laten slijpen. Door onze grote ervaring met ruwe diamanten en het slijpen ervan kunt u dit met een gerust hart aan ons overlaten. En tegen een zeer schappelijke prijs.

Omdat iedere diamant uniek is en o.a. een andere vorm, kleur en kristalstructuur heeft is de prijs van het slijpen van ruwe diamant onder meer afhankelijk van de kristalstructuur en grootte. De ideale structuur diamant kan (relatief) gemakkelijk worden gezaagd en geslepen. Maar verreweg de meeste ruwe diamanten hebben deze ideale kristalstructuur niet. Aflopend van een zuivere Octaeder structuur naar een Naad-steen of industrie diamant.

Als voorbeeld:

  • van een ruwe diamant met goede kristal-groei van 2 karaat blijft ongeveer 0.75 ct. geslepen diamant over. Het slijploon zou 290 euro zijn. Dan is het natuurlijk erg interessant om deze ruwe diamant te laten slijpen. Als geslepen diamant is deze gemakkelijk te gebruiken in een sieraad of om te verkopen. De prijs van geslepen diamant is uit te rekenen naar de huidige diamantkoers. De prijs van ruwe diamant is alleen door een enkele ervaren diamantair (en bij benadering!) in te schatten..
  • van een ruwe diamant met slechte kristal-groei van 0.50 ct. blijft -na heel veel en lang werk ongeveer 0.13 ct. over. Het slijploon zou 150 euro zijn, maar door de slechte kwaliteit is de geslepen diamant niet veel waard dus het slijpen is onrendabel..

Door onze grote ervaring kunnen wij de ruwe diamant goed inschatten en eventueel voor u slijpen. Alleen als de diamant geslepen meer waard wordt!

op afspraak kunnen wij de diamant voor u beöordelen. graag een email naar: vraag@diamantslijper.nl